Mονοπάτι Ε6 - Α’ Τμήμα “Κάτω Βροντού – Βαθύτοπος”

Το τμήμα του μονοπατιού Ε6 που διασχίζει μεγάλο τμήμα του Προορισμού του Νευροκοπίου, αποτελεί μοναδική ευκαιρία απόλαυσης της φύσης, και απευθύνεται σε κάθε κατηγορία και επίπεδο πεζοπόρων. Είναι επαρκώς σημασμένο και συντηρημένο και περιλαμβάνει τμήματα με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.

Ξεκινάει δυτικά από τον Οικισμό της Κάτω Βροντούς και καταλήγει στα Νοτιοανατολικά του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, στον οικισμό του Βώλακα. Δίνει έτσι την ευκαιρία πρόσβασης με άλλο μονοπάτι, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και από εκεί στα αλπικά τοπία του, στη θέση “Χιονότρυπα” με τα αιώνια χιόνια αλλά και στην ίδια την επιβλητική κορυφή του όρους Φαλακρού.

Σημείο εκκίνησης: Οικισμός “Κάτω Βροντού”

Όριο λήξης τμήματος: Οικισμός “Βαθύτοπος”

Μήκος: 15 χλμ. Εκτιμώμενος χρόνος: 3 ώρες περπάτημα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Οδική απόσταση εκκίνησης – λήξης τμήματος: 18 λεπτά / 17 χλμ.

Απόσταση σημείου εκκίνησης από Δράμα: 52 λεπτά / 52 χλμ.

Απόσταση σημείου εκκίνησης από Κάτω Νευροκόπι: 19 λεπτά / 17 χλμ.

Η καλύτερη περίοδος για πεζοπορία στο Μονοπάτι Ε6 είναι από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο. Αν και δεν απαιτεί ιδιαίτερο / εξειδικευμένο εξοπλισμό για να το απολαύσετε, η πρόβλεψη για νερό είναι απαραίτητη καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε πηγές.

Τέλος, το μονοπάτι Ε6 δεν είναι κυκλικό, οπότε απαιτείται ο ανάλογος προγραμματισμός για την παραλαβή των οχημάτων στο τέλος κάθε τμήματος.