Η διάσημη πατάτα Νευροκοπίου με την αναγνωρίσιμη όψη και την αξέχαστη γεύση, είναι τόσο ξεχωριστή που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ένδειξη ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης). Συνεργάζεται άψογα με το μικροκλίμα, το έδαφος και κυρίως με τις εναλλαγές θερμοκρασίας εδώ στο Νευροκόπι, αποδίδοντας τον καλύτερο εαυτό της στο πιάτο σας.
Καλλιεργείται περήφανα από τους ανθρώπους του Νευροκοπίου από το 1920, με ιδιαίτερη φροντίδα που ξεκινάει κάθε Απρίλιο και μαζεύεται όταν είναι στην καλύτερη κατάστασή της, από τον 15αύγουστο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Οι συνθήκες στο Νευροκόπι είναι που ενισχύουν όλες εκείνες τις ουσίες που την κάνουν διακριτά νόστιμη: όταν την δοκιμάσετε μια φορά θα την ξεχωρίσετε κάθε φορά!
Ίσως να μην την βρείτε τόσο εύκολα εκεί στην πόλη που μένετε. Η ζήτηση πάντα ξεπερνάει την παραγωγή μας, αλλά η επιμονή στην αυθεντική πατάτα Νευροκοπίου αξίζει και θα σας αποζημιώσει γευστικά. Αν και όπως κάθε εξαιρετικό προϊόν, ο καλύτερος τρόπος να την δοκιμάσετε είναι εδώ στον τόπο που παράγεται. Και θα πάρετε φεύγοντας μαζί σας εγγυημένα την σωστή πατάτα Νευροκοπίου.
Δοκιμάστε την τηγανητή ή ψητή στο φούρνο και στη χόβολη, με κρέας ή στα τουρλού, σκέτη ή σαν συνοδευτικό άλλων πιάτων που αγαπάτε. Εδώ στο Nευροκόπι, ανάμεσα στα άλλα, την μαγειρεύουμε και σαν παραδοσιακή πίτα αλλά και σαν γέμιση για ποντιακά πιροσκί.