placeholder
Νευροκόπι, είναι στη φύση σου!

Ο τόπος αυτός είναι στη φύση σου. Όλο το χρόνο.

Θα σε κερδίσει με τον πιο φυσικό τρόπο. Γιατί είναι με το μέρος σου, όποια και αν είναι η διάθεσή σου.

Θα σου ανοικτεί και θα σε αφήσει να αποφασίσεις εσύ, τι θα διαλέξεις να κάνεις, όσο σε φιλοξενεί.

Είτε κάνεις όσα απλόχερα σου προσφέρει, από σπορ και δραστηριότητες κάθε έντασης μέχρι βόλτες και επισκέψεις σε μνημεία που δημιούργησε η Φύση και σε άλλα που έφτιαξαν οι άνθρωποι στο πέρασμά τους, παλιά και πιο σύγχρονα.

Είτε αν απλώς δεν κάνεις τίποτα και αφεθείς να απολαύσεις τη γλύκα γύρω σου. Και τα αρώματα και τις γεύσεις που θυμίζουν ξανά τις ρίζες μας και κάνουν τις αισθήσεις να ανθίζουν και πάλι.

Εδώ, ο χρόνος κυλάει αλλιώς. Γιατί η Φύση δεν βιάζεται, έχει τους αιώνιους ρυθμούς της. Και σε εμπνέει να τους αφουγκραστείς κάθε εποχή.

Ένας τόπος αληθινός σαν τους ανθρώπους του. Που σέβονται τη δύναμη της Φύσης και συνεργάζονται μαζί της, από πάντα. Γενιές πριν η Αειφορία μπει στη δική μας ζωή. Και προχωρούν χέρι – χέρι με τη γη που ξαναγεννιέται κάθε στιγμή, γεμάτη ατέλειωτα χρώματα και ξεχωριστούς καρπούς. Και οδηγό τους τη δροσερή πνοή του άνεμου, το κρυστάλλινο κελάρισμα του νερού, το καθαρό φώς του γαλάζιου ουρανού και το θρόισμα των φύλλων στα παρθένα δάση.

Αυτός ο αιώνιος διάλογος με τη Φύση είναι που φωτίζει το βλέμμα και το χαμόγελό τους.

Και αν όλα αυτά κάπως ξεχάστηκαν εκεί στη πόλη, το Νευροκόπι είναι εδώ, εντελώς διαφορετικό κάθε εποχή για να στα θυμίσει και να στα χαρίσει κάθε φορά.

Γιατί εδώ, δεν είσαι κοντά στη Φύση, είσαι μέσα της και πάλι. Παιδί της.

Θα νοιώσεις αμέσως σαν να είσαι από δω, γιατί η Φύση είναι το σπίτι σου. To σπίτι όλων μας. Πάντα ήταν. Και συ, επιτέλους επιστρέφεις.

Έτσι κι αλλιώς γεμίζεις πολύτιμες στιγμές επαφής με τη Φύση και τα “παιδιά” της, μικρά και μεγάλα, γύρω σου.